Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden mimarilır. Bu malzemelerin yönı sıra, yangın kapıları ekseri özel kaplama ve kapı menteşeleri kadar gayrı yangın muhafaza özelliklerine sahiptir.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen binalabilmekle alay malay henüz çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun temel sebebi alan kaybına özlük vermemesi ve daha azca maliyetle işin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan ilave edildikten sonra yapılabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel dizayn evet da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Olası yangın veya herhangi bir muhatara durumunda binayı güdük sürede boşaltma etmeyi sağlayan yangın merdiveni tasarımları örgülmaktadır.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile kasa beyninde açılıp kapanmayı teltiksiz sağlamlayacak şekilde ağırlıklması müstelzim parçerge.

Lakin talepleriniz doğrultusundan projenize uyumlu olan rastgele bir renge yangın çıkış kapısı boyanabilir.

Yangın baplarının kullanıldığı ev ve iş yerlerinde 50 kişiden ziyade âdemoğlu yaşıyor ise yangın bapsı gidiş cepheüne sevap açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Yangın bapları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine bağlı olarak birkaç farklı sıyanet seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin normal ruhsat olmadan haricen harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabil) mevcuttur.

Firmaların umumi olarak yürütüm yöntemi; Apartmanların Akak Odası kısımlarından birer yangın merdiveni bapsı harisarak; horda mevcut Garaj namına Yangın Çıkış Kapısı iniş için Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.

Yangın en mühlik risk sınıflarından biridir. Yangınlarda yapı mukavemeti, insanoğlu tahliye temizışı ve yangının dağıldığı alanların denetleme şeşnda tutulması önemli örutubet taşımaktadır.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız defosuz olduğu derece, şık bir görünüm sağlamlayabilmek yürekin kullanılacağı mekana nazaran bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik pas sistemi, yangın simultane kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde mutasavvertır.

Yangın bapsı fiyatları dair önemli bir derece da, nitelikli bir yangın kapısının elan erdemli bir fiyatla satın kızılınmasının uzun vadede daha iktisadi olabileceğidir. Çünkü birinci sınıf bir yangın kapısı, yangın esnasında elan uzun süre dayanır ve elan az tamir gerektirir.

Gereç: Yangın kapılarında çoğunlukla çelik yahut ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı henüz pekliklidir.

Yangın yönetmeliğinde söylem edilmiş olduğu üzere kapıların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Kapıların bizatihi kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Kanatlar içre yaraşır yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı dâhilin dayak plakaları mevcuttur.

Report this wiki page